Leonoor deelt


In

Leonoor deelt

schrijf ik over mijn levenservaringen, onze woongroep Contact & muziek, ons sociaal bewustwordingsproces, muziek, de overstap die we maken naar lichtvoeding, contact met mijn ouders, het overlijden van mijn broer en een jaar later mijn zus, die 11 jaar bij ons heeft gewoond, mijn gedachten over het leven en dood, contact met andere dimensies en vlinders.
We leven in een waanzinnige maatschappij, waar mensen die problemen als slechte voeding, bestrijdingsmiddelen, de afschuwelijke werkingen en gevolgen van medicijnen en vaccinaties bespreekbaar maken, het zwijgen wordt opgelegd en hun leven zelfs niet meer zeker zijn.

Zolang we niet onze twijfels, ervaringen en problemen met elkaar gaan delen kan de macht van geld, bezit, wapens, chemische middelen, voedselindustrie, de farmaceutische industrie, in ons leven heel veel schade aanrichten.

Als we bezig gaan met liefde, delen, mediteren, muziek maken, zingen, openstaan voor andere dimensies, openheid, praten, schrijven, contact met elkaar, ook via internet, zoeken naar andere, nieuwe en oude wegen met elkaar verbinden, natuurlijke manieren van leven, genezen, ons leven een positieve wending geven, komt er liefde, bijzondere ervaringen en wonderen in ons leven.


Ik ben heel dankbaar dat ik dit kan delen met mijn huisgenoten Marthe en Erik. We zijn elke dag dankbaar voor ons prachtige, moeilijke leven en de diepe verbondenheid met elkaar. Op onze website www.contactmuziek.nl kun je veel over onze bijzondere leven lezen, zien en luisteren.


dinsdag 7 juni 2016

de gevolgen van de anti-conceptiepil

Ik begrijp eerlijk gezegd niet dat we nog praten over de voordelen van de ant-conceptie pil. Wat een verschrikkelijk woord, alleen al anti!! Tegen conceptie: samenzijn, samen komen als vrouw en man om een kind te kunnen ontvangen. Het is heel afschuwelijk dat jonge vrouwen dit slikken en mannen dit normaal vinden en vrijblijvend kunnen doorgaan.

We hebben nog geen idee hoe we contact met elkaar kunnen maken. Niet praten en wel seks hebben klopt niet, kan niet goed zijn. Daarna schaam je je en wil je elkaar niet meer zien, soms levenslang!! Of een relatie krijgen die je helemaal niet wil, waar je niet aan toe bent, maar je geen nee durft te zeggen, omdat je al seks hebt gehad. Of erover heen schreeuwen dat het allemaal geweldig is en geen problemen hebben of zien, alles moet kunnen. Kom daar maar eens uit.

Alleen al het idee dat je je cyclus als vrouw vastlegt, is onvoorstelbaar en je elke maand nee tegen een kind zegt. Wat doe je dan met jezelf en naar een kind toe. Als je (nog) geen kind wil, geen seksualiteit wat is daar zo erg aan. Ik begrijp dat niet. Er zijn zoveel andere manieren om met elkaar om te gaan en elkaar te leren kennen. Seksualiteit zonder liefde, vrijblijvend, het brengt vrouwen in afschuwelijke situaties. Je hoeft toch niet na te denken, er zijn geen consequenties of gevolgen. Wat dit psychisch met je doet, daar wordt nog helemaal niet over nagedacht, laat staan over gesproken of over geschreven.

Met (jonge) mannen naar bed gaan, terwijl je dat als (jonge) vrouw helemaal niet wil, maar door de anti-conceptiepil is er geen grens, geen rem.

Leonoor

Ik ben 27 jaar geleden voor mezelf gaan onderzoeken en hier over na gaan denken. Met anderen ben ik het gesprek hierover 13 jaar geleden begonnen en in onze woongroep praten we hier al jaren over. Iedereen heeft er onder geleden of is er zelfs helemaal aan onderdoor gegaan en veel meer ongewenste en ook afschuwelijke seksuele contacten gehad door het gebruik van de pil en spijt dat ze de pil hebben geslikt. Een vader zei tegen een huisgenote, toen ze 18/19 jaar was, ga maar de pil slikken kun je genieten van seks.

Zo gaat dat, niet eens de moeder, maar de vader zet haar over een grens. Hoe gevoelig zijn meisjes voor hun vader? Heel gevoelig! Een klein duwtje in de verkeerde richting kan genoeg zijn voor levenslange gevolgen.

Marthe

Er is nog nooit gepraat, al helemaal niet over seksualiteit en de pil is er al. Ook jongens en jonge mannen draaien helemaal door, elke contact is verseksualiseerd. Het is een lange weg om daar enigszins los van te komen. Ik ben dat bespreekbaar gaan maken er komt bij iedereen een diepe beerput los, onvoorstelbaar, We zijn allemaal kinderen van deze tijd. Iedereen is vergiftigd. Is het niet fysiek, dan wel geestelijk, denken over elkaar, over seksualiteit, ook zelfbevrediging (afreageren, frustraties, eenzaamheid) is bijna nog onbespreekbaar. Ik heb een lange weg afgelegd, om weer bij mezelf te komen. Ik kon mezelf gelukkig nog terugvinden omdat ik op bepaalde cruciale momenten nee heb durven zeggen, achteraf besefte ik pas dat dat moedig was. Op dat moment voelde het als in een moeras van onzekerheid, toch durven zeggen dat je niet meer mee wilt doen omdat het niet goed voelt.

Maar dat was niet alleen in de seksualiteit het is een levenshouding. Ik was heel onzeker en voordat ik zeker was en besefte dat ik geleden had onder druk van de maatschappij om vooral seksualiteit als het belangrijkste te zien in je leven, in plaats van contact, liefde en praten met elkaar, was ik de 40 al gepasseerd. Ik ben nooit een serieuze partner tegengekomen en heb daarom geen kinderen gekregen.Leonoor, Jeannette, Marthe, Erik

Ik heb ook verdriet gehad, omdat ik wel kinderen had gewild. Kinderen zijn wel heel belangrijk geweest in mijn leven. Ik heb vanaf dat ik 18 jaar was kinderen vioolles gegeven. Ook heb ik muziekles gegeven met mijn huisgenoten op de naschoolse opvang, op scholen en bij ons thuis. Daar ben ik heel dankbaar voor. Ik ben nu heel blij met onze woongroep met ons vieren zo intens alles te mogen doormaken en ervaren! Ik heb trouwens nooit de pil geslikt, het was niet aan de orde. Ik kon geen serieuze man vinden. Dat ik serieus was bleek al zo'n uitzondering dat ik heel eenzaam ben geweest, ik liep tegen vrijblijvendheid op en werd daar helemaal gek van.

Vooral omdat het zo verborgen is, alleen op je kamer of samen in een aparte ruimte, vrijen met elkaar zonder te praten en daarna maar weer zien hoe je verder gaat. Praten is al moeilijk, maar seksualiteit is dan één van de moeilijkste bespreekbaar te maken onderwerpen van deze tijd. Zeker als je jong en onzeker bent. Er is nog heel veel verborgen en taboe. Heel moeilijk om daar serieus met elkaar over te praten. 

Dat je nadenkt over wat je wil en hoe je om wilt gaan met seksualiteit, relatie en kinderen, wordt door de pil helemaal verstoord. Seksualiteit heeft door de pil niets meer te maken met kinderen krijgen. Dan wordt het helemaal een onnatuurlijke, onbegrijpelijke manier van met elkaar omgaan. Niemand weet meer waar zij of hij mee bezig is, het wordt een grote bende (seksualiteit wordt ook wel rotzooien genoemd). Als er al iemand op het idee komt dat er een probleem is, kost het jaren om bij natuurlijkheid en jezelf (terug) te komen. 


Jeannette

We zijn van ons natuurlijke pad afgedwaald in een maatschappij waar seksualiteit op straat ligt, elke jonge vrouw bijna alleen nog maar als lustobject wordt gezien, of zich zou moeten laten zien. Als je daar niet aan mee wil doen, wordt je bijna niet meer serieus genomen of als normaal gezien. Om dan sterk te zijn als jonge vrouw is eigenlijk bijna onmogelijk.

Dat seksualiteit met kinderen te maken heeft, daar hoeft door de pil niet meer over te worden nagedacht. De druk van de farmaceutische industrie die het afschuwelijke idee van pilgebruik bedacht heeft en wil verkopen, is enorm. Meisjes worden zelfs gevaccineerd tegen baarmoederhalskanker en worden doodziek en komen soms in een rolstoel terecht, omdat we niet willen geloven dat vaccinaties echt afschuwelijk zijn, niets met genezen of voorkomen van ziektes te maken hebben. De farmaceutische industrie weet met brutaliteit en angst zaaien om ziek te worden of dood te gaan (bijna) iedereen mee te krijgen. Ook artsen worden misleid, laten zich misleiden en verleiden. 

Baby's en kinderen worden ingeënt, verzwakt. We worden gehersenspoeld en weten van gekkigheid bijna niet meer wat nog natuurlijk en normaal is en wat we nu zelf echt willen.  

Meisjes en jonge vrouwen moeten leren naar zichzelf te luisteren en zichzelf te beschermen. Jongens en jonge mannen moeten veel meer geleerd worden te (leren) luisteren naar vrouwen.


Erik

Dat is ook nog bijna onbespreekbaar en taboe. Dit is een enorme disbalans in onze maatschappij. Ik zeg altijd we leven in Nederland en denken dat wij veel verder zijn dan veel andere niet Westerse landen, waar vrouwen met hoofddoeken lopen. Maar bij ons is er nog veel meer verborgen en onbespreekbaar dan we vaak beseffen. Als meisje en vrouw word je heel makkelijk het zwijgen opgelegd, jongens en mannen doen zich veel zekerder voor en overschreeuwen zichzelf heel makkelijk, zonder contact met hun gevoel. Niemand wordt op zijn/haar gevoel aangesproken. Wat voel je nu, of wat voel je hierbij, zijn onbekende vragen in alledaagse gesprekken.


Marthe, Erik  

In Nederland kunnen we praten, maar we maken nog niet op een goede manier gebruik van de vrijheid die we in het Westen hebben. We verdoen onze tijd met consumeren, vrijblijvendheid en alles moet leuk en gezellig zijn. Inmiddels stapelen de problemen zich op, kinderen worden gevaccineerd, overlijden zelfs, of worden er ziek van. Medicijngebruik neemt nog steeds toe. In medicijnen zit 80% aardolie, ontgiften is bijna niet meer te doen. We stoppen er nog niet mee, zeggen nog geen nee tegen medicijnen, operaties, vaccinaties, manipuleren van voeding, dieren en mensen. 

Biologische voeding en kleding is geaccepteerd, maar biologisch genezen is nog bijna taboe. Er is een enorme machtsstrijd gaande. De farmaceutische industrie en de voedselindustrie proberen alles wat natuurlijk is tegen te werken. Ik zie het als de 3e wereldoorlog, waarbij de farmaceutische industrie nog erger is dan de wapenindustrie. Van wapens weten we dat die alleen maar gemaakt worden met de bedoeling om mensen te doden. Van medicijnen denken we nog dat ze er zijn om mensen te genezen, maar blijken meer schadelijk en dodelijk te zijn dan (bijna) iedereen wil weten. Medicijnen en wapens worden niet uit liefde gemaakt, daaraan herken je dat het niet goed is. liefs Leonoor

3 opmerkingen:

Laat een reactie achter: