Leonoor deelt


In

Leonoor deelt

schrijf ik over mijn levenservaringen, onze woongroep Contact & muziek, ons sociaal bewustwordingsproces, muziek, de overstap die we maken naar lichtvoeding, contact met mijn ouders, het overlijden van mijn broer en een jaar later mijn zus, die 11 jaar bij ons heeft gewoond, mijn gedachten over het leven en dood, contact met andere dimensies en vlinders.
We leven in een waanzinnige maatschappij, waar mensen die problemen als slechte voeding, bestrijdingsmiddelen, de afschuwelijke werkingen en gevolgen van medicijnen en vaccinaties bespreekbaar maken, het zwijgen wordt opgelegd en hun leven zelfs niet meer zeker zijn.

Zolang we niet onze twijfels, ervaringen en problemen met elkaar gaan delen kan de macht van geld, bezit, wapens, chemische middelen, voedselindustrie, de farmaceutische industrie, in ons leven heel veel schade aanrichten.

Als we bezig gaan met liefde, delen, mediteren, muziek maken, zingen, openstaan voor andere dimensies, openheid, praten, schrijven, contact met elkaar, ook via internet, zoeken naar andere, nieuwe en oude wegen met elkaar verbinden, natuurlijke manieren van leven, genezen, ons leven een positieve wending geven, komt er liefde, bijzondere ervaringen en wonderen in ons leven.


Ik ben heel dankbaar dat ik dit kan delen met mijn huisgenoten Marthe en Erik. We zijn elke dag dankbaar voor ons prachtige, moeilijke leven en de diepe verbondenheid met elkaar. Op onze website www.contactmuziek.nl kun je veel over onze bijzondere leven lezen, zien en luisteren.


zaterdag 21 mei 2016

21 mei 2016 bijzondere ontmoetingen, spontaniteit en samenvallende data op gemeenschappelijk wonen dag


Vandaag 21 mei 2016 een heel bijzondere dag gehad met bijzondere ontmoetingen. Wij deden mee met een open dag van gemeenschappelijk wonen. 

Maarten, een neef van de vader van Erik, met wie Erik via Facebook contact had gekregen, stond ineens voor de deur. 

Door het contact met Maarten is Erik erachter gekomen dat hij nog 40 familieleden heeft in Canada. Twee zussen van zijn opa (van de kant van zijn vader) zijn na de oorlog naar Canada geëmigreerd.


Even later werd er weer gebeld. Het was Claartje, een studievriendin van Erik.Marthe kende haar ook van Yoga.
Een libelle kwam op het overhemd van de neef zitten, op het pakje shag. 

Erik zijn vader is overleden aan keelkanker en we dachten allemaal door mijn contact met vlinders, vogels en libelles dat het de vader van Erik was. 

Even later zei Maarten of is het mijn vrouw die drie jaar geleden is overleden. Op het moment dat hij mijn vrouw zei, kwam het koolwitje aangevlogen. 

We kwamen achter heel veel synchroniciteit: 

De vrouw van de neef is overleden, 
de vader van Erik is geboren op 23 juni.

Marthe is geboren, 
de vader van Erik is overleden op 30 mei.

Erik is jarig op 25 november, maar dat verhaal komt nog. 

Kinderen uit de buurt belden aan de deur, op zoek naar kartonnen dozen om iets van te maken. Ik vertel hen dat wij als volwassenen vaak niet meer creatief of spontaan zijn als kinderen en vraag of ze weten wat die woorden betekenen. Creatief weten ze wel, maar spontaan niet. 


Ik vertel dat spontaan is als je zomaar aanbelt en vraagt of mensen kartonnen dozen hebben om er iets van te maken. Ik zeg volwassenen komen bijvoorbeeld om geld te vragen, te collecteren, voor een goed doel, maar komen niet zomaar aan de deur.

Even later zijn ze weer terug met de vraag of ik een heitje voor karweitje hebt.

Ik vertel hen over de libelle en de vlinder die net in onze tuin zijn geweest en laat mijn boek over het contact met vlinders zien. 


Ik vertel ook dat vlinders soms naar ons toekomen als boodschappers van mensen die overleden zijn. 
Peer zegt dat hij, als ik het zo vertel, wel gelooft dat het zo is. 

Dan vertelt Ezra dat haar overgrootmoeder is overleden op haar verjaardag op 25 november, ongelooflijk, dat is ook de verjaardag van Erik! 


Ik vraag of ze dat ook willen komen vertellen aan ons in de tuin of dat zou mogen van hun ouders. 

Ze willen wel even naar onze tuin. Volwassenen en kinderen met elkaar verbinden, vind ik erg leuk en belangrijk. Ik vertel aan Erik dat Ezra net vertelde, dat haar overgrootmoeder overleden is op 25 november, op zijn verjaardag. Dan zegt Erik: Mijn overgrootmoeder was ook jarig op 25 november!


Erik, Ezra en de overgrootmoeder van Erik zijn jarig en de overgrootmoeder van Ezra is overleden op 25 november! 

Wat een toevalligheden zomaar op een gemeenschappelijk wonen dag! 

Ik heb de kinderen verteld dat kinderen te weinig gezien en gewaardeerd worden, ons volwassenen veel te vertellen hebben en andere dingen zien 

Kinderen helpen ons weer te herinneren aan wat wij soms helemaal kwijt zijn geraakt: spontaniteit, verbazing, blijheid, openheid, vragen mogen hebben en durven stellen. 
Kinderen zijn nodig om ons weer bij eenvoud te brengen, uitleggen wat we doen op een logische manier. 

Ik heb verteld dat toen ik veel alleen was, kinderen vaak hebben aangebeld en ik daar nu nog blij me ben en me daadoor minder eenzaam heb gevoeld. Ook al waren het nu andere kinderen, ik vond dat heel fijn om een keer met kinderen te kunnen delen hoe belangrijk kinderen zijn.  


Maarten zou er ook nog eens over nadenken of hij niet kon stoppen met roken. Hij wilde graag meer lezen over gezondheid, sappen. Leonoor heeft hem informatie en de foto's opgestuurd. Hij vond ze erg mooi en mailde dat hij het ook een bijzondere middag had gevonden.